27 Mart 2018 Salı
Patatesli Börek
Malzemeler:
-3 adet yumurta
İçi İçin:
-5 adet patates
-1 adet kuru soğan
-tuz, kara biber, pul biber
-zeytinyağı
Harcı İçin:
-1 adet yumurta
-1 çay bardağı süt
-1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri İçin:
-1 adet yumurta
-1 çorba kaşığı yoğurt
-susam
Hazırlanışı: Patatesleri haşlayıp rendeleyin.
Soğanı ince olacak şekilde doğrayıp zeytin yağın da pembeleşene kadar kavurup tuz ve baharatları ekleyip ocaktan alıp patateslere ekleyip karıştırın.
Harç için yumurta, süt ve sıvı yağı karıştırın.
Yufkaları dört eşit parçaya kesip her parçanın üzerine hazırladığınız harcı fırça ile sürüp geniş kısmına patatesli harçtan koyup rulo sarıp içe kıvırın.
Bütün yufkalar bitene kadar bu işlemi yapın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hazırladığınız börekleri yerleştirin.
Üzeri için yumurta ve yoğurdu çırpıp böreklerin üzerlerine sürüp susam serpiştirip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirip ister sıcak ister ılık servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder