20 Mart 2018 Salı

Arabaşı Çorbası




Malzemeler:
-4-5 adet tavuk bud  (incik)
-3 çorba kaşığı un
-2 çorba kaşığı domates salçası
-1 tatlı kaşığı biber salçası
-1/2 çay bardağı zeytinyağı
-2 çorba kaşığı tereyağı
-tuz, kara biber, pul biber
-2 lt su
Hazırlanışı: Düdüklü tencereye tavuğu ve 2 lt suyu koyup haşlayıp tavukların suyunu süzüp bir kanara alıp tavukları soğumaya bırakın.
Tencereye un ve zeytinyağını koyup unun kokusu çıkıp rengi koyulaşana kadar kavurup salçaları ve tereyağını ekleyip 2-3 dk daha kavurup süzdüğünüz tavuk suyunu ekleyip tuz ve baharatları ekleyip kısık ateşte yaklaşık 15-20 dk kaynatın.
Soğuyan tavukları minik parçalara ayırıp kaynayan çorbaya ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra sıcak olarak servis yapın.

(çorbanın kıvamı koyu olursa sıcak su ekleyebilirsiniz)

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails