13 Mart 2018 Salı

Fıstıklı Afyon Lokumu




Malzemeler:
-5 su bardağı süt (1 lt den 1 çay bardağı eksik)
-1,5 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı un
-50 gr tereyağı
-3 çorba kaşığı kakao
-2 paket vanilin
Üzeri İçin:
-2 poşet sade toz şanti
-1,5 çay bardağı soğuk süt
-1 su bardağı toz antep fıstığı
Taban İçin: 2 su bardağı hindistancevizi
Hazırlanışı: Fırın tepsisinin tabanına hiç boşluk kalmayacak şekilde hindistancevizi serpiştirin.
Tencereye margarin ve vanilinler hariç bütün malzemeyi koyup orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
Pişen muhallebiye margarin ve vanilinleri ekleyip margarin eriyene kadar pişirip ocaktan alıp dikkatlice fırın tepsisine döküp kaşık ile tepsinin her yerine eşit şekilde yayıp 2-3 saat serin bir yerde soğumasını bekleyin.
Üzeri için toz şantileri ve sütü çırpıp soğuyan tatlının üzerine sürüp en üste bolca antep fıstığı serpiştirip tepsiyi buzdolabına koyup 30 dk bekletin.
Dinlenen  tatlıyı 2 cm genişliğinde boylamasına kesin her şeriti ortadan ikiye kesip rulo sarın.
Sardığınız rulaların üzerlerini istediğiniz gibi süsleyip yada sade olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :)


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails