26 Mart 2018 Pazartesi

Narlı Hafif Pasta




Malzemeler:
-5 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1 küçük kahve fincanı nişasta
-2 çorba kaşığı sıvı yağ
-4 çorba kaşığı kakao
-1 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-aldığı kadar un (yaklaşık 1-1,5 su bardağı kadar)
Kreması İçin:
-2 poşet çilekli cremeole
-1 poşet toz şanti (sade)
-4 su bardağı süt
Üzeri İçin:
-1 su bardağı ayıklanmış nar
-1 poşet çilekli jöle
Hazırlanışı: Yumurta ve şekeri köpürene kadar mikserle çırpıp kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip karıştırın ve yağlanmış kelepçeli kalıbına döküp 150 derecelik fırında pişirip soğumaya bırakın.
Çırpma kabına cremeole, toz şanti ve sütü koyup koyulaşana kadar çırpın.
Soğuyan keki kalıptan çıkartıp enlemesine ortadan ikiye kesip ilk parçasını tekrar kalıba yerleştirip üzerine hazırladığınız kremayı koyup üzerine diğer keki kapatıp buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
Üzeri için jöleyi arkasındaki tarife göre hazırlayıp biraz beklettikten sonra ayıklanmış narları jöleye karıştırıp pastanın üzerine döküp buzdolabında bir gece beklettikten sonra kalıptan çıkartıp dilimleyerek servis yapın.


Afiyet Olsun :) 



Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails