8 Mart 2018 Perşembe
Beyran Çorbası
Malzemeler:
-500 gr kuzu incik
-1 çay bardağı pirinç
-1 tatlı kaşığı domates salçası
-1 tatlı kaşığı biber salçası
-5-6 diş sarımsak
-tuz, kara biber, pul biber
-zeytinyağı
-1,5 lt su
Hazırlanışı: Sarımsakların kabuklarını soyup tüm olarak kuzu inciklerle birlikte düdüklü tencereye koyup üzerine 1,5 lt su ekleyip haşlayın.
Haşlanan inciklerin etlerini kemiklerinden ayırıp ayrı bir kaseye koyup kalan suyun içine yıkayıp süzdürdüğünüz pirinçleri koyup yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Tavaya zeytinyağını koyup salçaların kokusu çıkana kadar yaklaşık 5 dk kavurup baharatları ekleyip haşlanan pirinçlere kavrulan salça ve didiklediğiniz etleri koyup bir taşım daha kaynatıp sıcak olarak servis yapın.
(servis öncesi çorbaya 2 diş sarımsak rendelerseniz çok daha lezzetli oluyor)
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder