28 Şubat 2018 Çarşamba
Çıtır Kase
Sizlere ister salata sunumların da isterseniz et, tavuk sunumlarında kullanacağız çok lezzetli ve
fazlasıyla şık bir tarifim var :)
Malzemeler:
-1 adet yumurta sarısı
-1 çay bardağı su
-1/2 çay bardağı sıvı yağ
-1/2 demet dereotu (ince doğranmış)
-1 tatlı kaşığı susam
-1 tatlı kaşığı çörekotu
-1 tatlı kaşığı toz biber
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un (yaklaşık 2,5 su bardağı)
Hazırlanışı: Derin kab içerisine bir miktar un koyup malzemelerin hepsini ekleyip biraz sert kıvamlı hamur yoğurun.
Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp hafif unlu zeminde merdane ile açın.
Fırına dayanıklı kaselerin dış kısımlarını margarin ile yağlayıp açtığınız hamurları kaselerin dış kısımlarına bastırmadan yerleştirip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirip soğumaya bırakın.
Soğuyan kaselerin içlerini isterseniz et sote. tavuk sote yada benim gibi salata ile doldurup servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder