27 Nisan 2021 Salı

Patates Püreli Etli Türlü


 

Malzemeler:
-300 gr kuşbaşı et
-1 su bardağı bezelye (haşlanmış)
-1 adet havuç
-1 adet kırmızı biber
-1 adet yeşil biber
-1 adet kuru soğan
-2 diş sarımsak
-tuz, pul biber, kara biber
Püresi İçin: 
-3 adet Patates
-1 çay bardağı süt
-2 çorba kaşığı tereyağı
-tuz karabiber
Üzeri İçin: kaşar peyniri
Hazırlanışı: Etleri tencereye koyup ağzı kapalı kısık ateşte suyunu çekip salana kadar pişirin.
Soğan, sarımsak ve biberleri ince havucu küp küp olacak şekilde doğrayıp zeytinyağı ile birlikte etlere ekleyip kavurup bezelye ve baharatları ekleyip ağzı kapalı kısık ateşte 10 dk pişirin.
Pastateslerin kabuklarını soyup haşlayın ve ezin.
Tencereye tereyağını koyup eritip patatesi ve sütü koyup pürüzsüzleşene kadar karıştırıp tuz ve kara biberi ekleyip ocaktan alın.
Fırına dayanıklı kaselere ikişer kaşık püre koyup hazırladığınız etleri pürelerin üzerine pay edip üzerlerine kaşar serpiştirip 180 derecelik fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails