Malzemeler:
-1 adet yumurta
-125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-4 çorba kaşığı toz şeker
-5 çorba kaşığı irmik
-1 çay bardağı hindistan cevizi
-1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)
Şerbeti İçin:
-2,5 su bardağı toz şeker
-2,5 su bardağı su
-1 çay kaşığı limon suyu
Bulamak İçin: İrmik
Süslemek İçin: toz fıstık, hindistancevizi
Hazırlanışı: Şerbet için tencereye şeker ve suyu koyup 10 dk kaynatıp limon suyunu ekleyip ocaktan alıp ılımaya bırakın.
Hamur için yoğurma kabına bir miktar un koyup kalan malzemelerin hepsini ekleyip yumuşak kıvamlı hamur yoğurun.
(kurabiye hamurundan biraz daha kıvamı yumuşak oluyor)
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp oval şekil verip her tarafını irmiğe bulayıp fırın tepsisine yerleştirin.
Hazırladığınız hamurların ortalarına bıçak ile çizikler atıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirip fırından çıkartıp ilk sıcağı çıkınca üzerine hazırladığınız ılık şerbeti dökün.
Şerbetini çekip soğuyan tatlıların ortalarını toz fıstık ve hindistancevizi ile süsleyip servis yapın.
Afiyet Olsun
Süslemek İçin: toz fıstık, hindistancevizi
Hazırlanışı: Şerbet için tencereye şeker ve suyu koyup 10 dk kaynatıp limon suyunu ekleyip ocaktan alıp ılımaya bırakın.
Hamur için yoğurma kabına bir miktar un koyup kalan malzemelerin hepsini ekleyip yumuşak kıvamlı hamur yoğurun.
(kurabiye hamurundan biraz daha kıvamı yumuşak oluyor)
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp oval şekil verip her tarafını irmiğe bulayıp fırın tepsisine yerleştirin.
Hazırladığınız hamurların ortalarına bıçak ile çizikler atıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirip fırından çıkartıp ilk sıcağı çıkınca üzerine hazırladığınız ılık şerbeti dökün.
Şerbetini çekip soğuyan tatlıların ortalarını toz fıstık ve hindistancevizi ile süsleyip servis yapın.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder