26 Nisan 2021 Pazartesi

Porsiyonluk Fıstıklı Kadayıf


 

Malzemeler:
-500 gr yaş kadayıf
-150 gr tereyağı (eritilmiş)
-1 kase iri çekilmiş antep fıstığı
Şerbeti İçin: 
-2 su bardağı toz şeker
-2,5 su bardağı su
-3-4 damla limon suyu
Süslemek İçin: toz fıstık
Hazırlanışı: Şerbet için tencereye şeker ve suyu koyup kaynamaya başlayınca altını kısıp 10 dk kaynatıp limon suyunu ekleyip soğumaya bırakın.
Kadayıfa eritilmiş ve soğutulmuş tereyağını döküp elinizle didikleyerek yedirin.
Hazırladığınız kadayıfı muffin kalıplarının  yarısına kadar bastırarak yerleştirip birer tatlı kaşığı fıstık koyup üzerlerini kadayıf ile kapatıp sıkıca bastırıp 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan sıcak kadayıfın üzerine soğuk şetbeti döküp ılıyınca kalıptan çıkartıp 1-2 saat dinlendirip toz fıstık ile süsleyip servis yapın.

Vermiş olduğum ölçüden 12 adet kadayıf çıkıyor.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails