8 Nisan 2021 Perşembe

Tepsi Böreği (el açması)


 

Malzemeler:
-5 su bardağı un
-1 su bardağı ılık süt
-1 paket toz maya
-1 çorba kaşığı tuz
-aldığı kadar ılık su
Arası İçin:
-150 gr tereyağı (eritilmiş)
İçi İçin:
-1 adet kuru soğan
-1 kase tulum peyniri
-4 çorba kaşığı zeytinyağı
-1 tatlı kaşığı pulbiber
Üzeri İçin:
-1 adet yumurta
-2 çorba kaşığı sıvı yağ
-çörek otu
Hazırlanışı: Derin bir kab içerisine unu koyup kalan malzemeleri ekleyip ele yapışmayan hamur yoğurup dinlendirip mayanlandırmadan on eşit  bezeye bölün.
İlk beş bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açıp üst üste koyup aralarına eritilmiş tereyağı sürüp buzdolabında 20 dk bekletin
Diğer kalan beş bezeyi de aynı şekilde hazırlayın.
Soğanı ince olacak şekilde doğrayıp zeytinağında pembeleşene kadar kavurup pul biberi ekleyip ocaktan alıp soğuyunca peynire karıştırın.
İlk yaptığınız hamuru hafif unlu zeminde tepsi büyüklüğünde açıp tepsiye yerleştirdikten sonra peynirli harcı eşit şekilde yayıp diğer hamuru da aynı şekilde açıp peynirlerin üzerine kapatın.
Üzeri İçin yumurta ve sıvıyağı karıştırıp pürüzsüz olacak şekilde çırpıp böreğimizin üzerine sürüp çörek otu serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirip ılıyınca dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails