Malzemeler:
-1lt süt
-1 adet yumurta sarısı
-100 gr tereyağı
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı un
-2 paket vanilin
Hazırlanışı: Sütün yarısını ılıtıp şekeri ekleyip şeker eriyene kadar karıştırıp yumurta sarısını ekleyip kalan sütle birlikte karıştırın.
Tencereye tereyağını koyup eriyince unu ekleyip unun kokusu çıkıp hafif rengi değişinceye kadar kavurup sütü ekleyip orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirip vanilinleri ekleyip karıştırıp ocaktan alın.
Pişen helvayı ister porsiyonluk ısıya dayanıklı kaselere isterseniz büyük borcama döküp fırının üst ayarını 200 dereceye getirip üzerleri kızarana kadar pişirip oda sıcaklığında ılıdıktan sonra buzdolabına koyup soğuk olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder