20 Nisan 2021 Salı

Gelin Pastası


 Malzemeler:
-4 adet yumurta
-1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
-1/2 su bardağı süt
-1 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-1,5 su bardağı un
Islatmak İçin: 1 su bardağı süt
Kreması için:
-1 lt süt
-1 adet yumurta sarısı
-1 su bardağı toz şeker
-3 çorba kaşığı hindistancevizi
-3 çorba kaşığı un
-3 çorba kaşığı nişasta
-1 paket toz şanti
-1 paket vanilin
Üzeri İçin: hindistancevizi
Hazırlanışı :Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıp kalan malzemeleri ekleyip karıştırıp yağlanmış kelepçeli kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
Pişen kekin ilk sıcağı çıkınca üzerine oda sıcaklığındaki sütü döküp soğumaya bırakın.
Kreması için tencereye şanti ve vanilin hariç kalan malzemeleri ekleyip orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirip ocaktan alıp ilk sıcağı çıkınca toz şanti ve vanilini ekleyip mikserle çırpıp soğuyan kekin üzerine döküp oda sıcaklığında bekletin.
Ilıyan pastanın üzerine hindistancevizi serpiştirip buz dolabına koyup 3-4 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails