2 Haziran 2020 Salı

Zeytinyağı Pazı Sarması



Malzemeler:
-1/2 kg pazı yaprağı
-1 su bardağı pirinç
-1 su bardağı bulgur
-3 adet kuru soğan
-3 diş sarımsak
-1 çorba kaşığı biber salçası
-1 tatlı kaşığı domates salçası
-1 çorba kaşığı nar ekşisi -tuz, kara biber, pul biber, kuru nane, reyhan, kimyon
-zeytinyağı
-sıcak su Pişirmek İçin:
-zeytinyağı
-su
Hazırlanışı: Pazı yapraklarını kaynar suya batırıp çıkartarak yumuşatın.
İçi için soğan ve sarımsakları ince olacak şekilde doğrayın.
Pirinç ve bulguru yıkayıp suyunu süzdürün.
Tencereye bol zeytinyağı koyup soğan ve sarımsağı pembeleşene kadar kavurup salça ve baharatları ekleyip 5 dk daha kavurup pirinç ve bulguru ekleyip nar ekşisi ve 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip kısık ateşte ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirip soğumaya bırakın.
Pazı yapraklarını isteğe bağlı küçülterek hazırladığınız içten koyarak sarın.
Tencereye sardığınız pazıları dizip üzerlerine bolca zeytinyağı gezdirip üzerini geçecek kadar su ekleyin.
Sarmalar pişerken dağılmaması için üzerine dolma taşı veya tabak koyup kısık ateşte ağzı kapalı şekilde yaklaşık 1 saat pişirip 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails