16 Haziran 2020 Salı

Tereyağlı Açma Simit




Malzemeler:
-2 adet yumurta (sarıları üzerine
-125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-2 su bardağı ılık süt
-1/2 çay bardağı sıvı yağ
-1 paket toz maya
-6 çorba kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-yaklaşık 6 su bardağı un
Arasına Sürmek İçin: oda sıcaklığında tereyağı (yaklaşık 50 gr)
Üzeri İçin: yumurta sarısı, susam
Hazırlanışı: Derin kab içerisine ılık süt, toz şeker, maya ve 1 su bardağı unu koyup 15-20 dk bekletip kalan malzemeleri ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurup üzeri kapalı şekilde 1 saat dinlendirin.
Dinlenen hamurdan toplam 36 adet olacak şekilde küçük bezeler yapın.
Her bezenin üzerine çay kaşığı ile tereyağı koyup elinizle bastırarak çay tabağından biraz daha büyük açarak rulo sarın.
Hazırladığınız rulolardan iki tane alıp birbirine dolayıp burgu yapıp iki ucunu birleştirip simit şekli verin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip 15-20 dk bekletin.
(toplam 18 adet simit çıkıyor)
Tepsi mayasını alan simitlerin üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails