4 Haziran 2020 Perşembe

Galeta Unlu Kakaolu Islak Kek




Malzemeler:
-4 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı yoğurt
-1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
-1,5 su bardağı galeta unu
-2 çorba kaşığı kakao
-1 paket vanilin
-2 paket kabartma tozu
Islatmak İçin:
-1,5 su bardağı süt
-2 çorba kaşığı toz şeker
-1 çorba kaşığı sıvı yağ
-1 tatlı kaşığı kakao
Kreması İçin:
-1 lt süt
-1/2 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı hindistancevizi
-2 çorba kaşığı un
-3 çorba kaşığı nişasta
-1 paket vanilin
-1 poşet toz şanti
Süslemek İçin: hindistancevizi
Hazırlanışı:Islatmak için tencereye süt, toz şeker, kakao ve sıvı yağı koyup orta ateşte şeker eriyene kadar ısıtıp soğumaya bırakın.
Kek için şeker ve yumurtaları köpürene kadar çırpıp kalan malzemeleri ekleyip karıştırın.
Yağlanmış büyük dikdörtgen borcama hazırladığınız harcı döküp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında keki pişirip ilk sıcağı çıkınca soğuyan sütlü karışım ile kekin her tarafını ıslatın.
Krema için tencereye vanilin ve toz şanti hariç tüm malzemeyi koyup orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirip soğumaya bırakın. (kabuk tutmaması için ara ara karıştırın)
Soğuyan kremaya toz şanti ve vanilini ekleyip mikser ile 5 dk çırpıp soğuyan kekin üzerine döküp kaşık ile düzleyip üzerine bol hindistan cevizi serpiştirip 3-4 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails