6 Haziran 2020 Cumartesi

Karnabahar Mücveri




Malzemeler:
-1 adet küçük karnabahar
-1 adet yumurta
-1 adet kuru soğan
-1/2 demet maydonoz
-1/2 demet dereotu
-1 küçük kahve fincanı un
-tuz, kara biber, pul biber
Kızartmak İçin: sıvı yağ
Hazırlanışı: Karnabaharları küçük, küçük ayırıp tencereye koyup üzerini geçecek kadar suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün.
Soğanı küçük küçük, maydonoz ve dereotunu ince olacak şekilde doğrayın.
Derin kase içerisine haşladığınız karnabaharları ekleyip çatal ile ezip üzerine yumurta, un baharat ve doğradığınız malzemeleri ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız karışımdan elinizi hafif ıslatarak yumurta büyüklüğünde parçalar alıp şekil verip kızgın yağda arkalı önlü kızartıp arzuya göre sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails