1 Nisan 2020 Çarşamba

El Açması Patatesli Milföy Börek




Malzemeler:
-1/2 su bardağı sıvı yağ
-1,5 su bardağı su
-1 tatlı kaşığı kabartma tozu
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un (yaklaşık 5 su bardağı)
Aralarına Sürmek İçin:
-150 gr tereyağı
-1 çay bardağı sıvı yağ
İçi İçin:
-5 adet patates
-1 adet kuru soğan
-tuz, kırmızı toz biber
-zeytinyağı
Üzeri İçin:
-1 çorba kaşığı yoğurt
-2 çorba kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:Derin kab içerisine un koyup malzemelerin hepsini ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun.
Hazırladığınız hamuru 20 eşit bezeye ayırın.
10 bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın.
Tereyağını eritip sıvı yağ ile karıştırıp açtığınız hamurların üzerlerine birer çorba kaşığı koyup fırça ile sürüp üst üste koyun (en üstteki hamurun üzerine yağ sürmeyin)
Diğer kalan 10 bezeyi de aynı şekilde hazırlayıp buz dolabında 1 saat dinlendirin.
İçi için kuru soğanı ince olacak şekilde doğrayıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun.
Patateslerin kabuklarını soyup istediğiniz büyüklükte ince olacak şekilde doğrayıp kavrulan soğanlara ekleyip kısık ateşte ağzı kapalı şekilde ara ara karıştırarak 10 dk kavurup tuz ve toz biberini ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakın.
(patatesler biraz çiğ kalabilir böreğin arasında pişeceği için sorun olmaz)
Dinlenen hamurun ilkini hafif unlu zeminde merdane ile fırın tepsisi büyüklüğünde açıp tepsiye yerleştirip hazırladığınız patatesli harcı eşit şekilde yayıp ikinci hamuru da aynı şekilde açıp patateslerin üzerine kapatın.
Üzeri için yoğurt ve sıvı yağı karıştırıp böreğin üzerine fırça ile sürüp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirip ılıyınca dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails