11 Nisan 2020 Cumartesi

Mini Katmer




Malzemeler:
-1 su bardağı ılık su
-1/2 su bardağı ılık süt
-1 tatlı kaşığı toz maya
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-4 su bardağı un
Yağlamak İçin:
-1 su bardağı eritilmiş tereyağı
-2 çorba kaşığı zyrtinyağı
-1 çorba kaşığı tahin






Hazırlanışı:Derin bir kap içerisine un koyup kalan malzemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurup üzerini kapatık 30 dk dilendirin.
Tereyağ, zeytinyağ ve tahini karıştırın.
Dinlenen hamuru 2 eşit bezeye ayırın.
İlk bezeyi açabildiğiniz kadar ince açıp (yufka büyüklüğünde)  tahinli tereyağının yarısını açtığınız hamurun üzerine sürüp ortadan  ikiye kesip rulo sarın. (2 adet rulo olacak) 
Sardığınız ruloları üç eşit parçaya kesip içe doğru salyanyoz şeklinde sarın (toplamda 6 adet sarılmış hamur olacak)
Sardığınız ruloların üzerlerini nemli bez ile örtüp buzdolabında 30 dk bekletin. (donması için)
Diğer bezeyide aynı şekilde açıp yağlayıp kesip sarın ve buzdolabında bekletin.
Dinlenen hamurları tatlı tabağı büyüklüğünde veya daha küçük olacak şekilde açıp ısıtılmış tavada arkalı önlü pişirip sıcak olarak servis yapın.


Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails