29 Nisan 2020 Çarşamba

Patatesli Sosyete Mantısı




Malzemeler:
-3 adet yufka
-6 adet patates
-2 adet kuru soğan
-tuz, kara biber, kırmızı toz biber
-zeytinyağı
Arası İçin:
-1/2 su bardağı sıvı yağ
-1/2 su bardağı su
Üzeri İçin:
-sarımsaklı yoğurt
-salçalı sos
Hazırlanışı: Patatesleri haşlayıp ezin.
Soğanları ince olacak şekilde doğrayıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurup baharatları ilave edip ezilmiş patateslere ekleyip karıştırın.
Arası için sıvı yağ ve suyu karıştırın.
Yufkaları dört eşit parçaya kesin.
Kestiğiniz yufkaların her birinin üzerine sulu karışımdan sürüp geniş kısmına patatesli harçtan koyup rulo sarıp gül şeklinde içe kıvırın.
Hazırladığınız mantıları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine yağ ve su karışımından sürüp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirip üzerlerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos gezdirip servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails