27 Nisan 2020 Pazartesi

Pudingli Elmalı Tart



Yedikçe yedirten ve asla baymayan çok hafif harika bir tart tarifi ile geldim :)
Sevgili Huriye arkadaşımın sayfasından görüp denediğim bu harika lezzeti mutlaka denemelisiniz.


Malzemeler:
Hamuru İçin:

-1 adet yumurta
-150 gr tereyağı
-7 çorba kaşığı toz şeker
-1/2 paket kabartma tozu
-2 su bardağı un
Arası İçin: 5 adet elma
Pudingi İçin:
-1 paket vanilyalı puding
-3 paket krema (600 ml)
-1 paket vanilin
Üzeri İçin: file badem
Hazırlanışı: Hamur için derin kab içerisine malzemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurup hazırladığınız hamuru yağlanmış kelepçeli kalıbına kenarlarından yükselterek kaplayın.
Elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayıp tartın tabanına yerleştirin.
Puding için tencereye puding ve kremaları  koyup orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirip vanilini ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız pudingi elmaların üzerlerine döküp üzerlerine file badem serpiştirip 170 derecelik fırında yaklaşık 40-45 dk pişirip bir gece dolapta dinlendirdikten sonra kalıptan çıkartıp dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :)


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails