16 Nisan 2020 Perşembe

Banyolu Çıtır Börek (baklava yufkasından)



Merhabalar :)
Ağızda dağılan çıtır çıtır nefis bir börek tarifi ile geldim, mutlaka denemelisiniz 

Malzemeler:
-20 yaprak baklava yufkası
-1 büyük kase beyaz peynir
-1 kase ezine peyniri
-pul biber
Arasına Sürmek İçin:
-150 gr tereyağı
-1,5 çay bardağı sıvı yağ
Islatmak İçin: soğuk su
Üzeri İçin: yumurta sarısı, çörekotu
Hazırlanışı: Peynirleri çatal ile ezip pul biber  ekleyip karıştırın.
Arası için tereyağını eritip sıvı yağ ile karıştırın.
Düz zemin üzerine bir yaprak yufka koyup üzerine  fırça le tereyağlı karışımdan sürüp toplamda dört kat yufka olana kadar bu işlemi tekrarlayın.
En üst kata yani 4. kata da aynı şekilde yağ sürüp peynirli harçtan yufkanın uc kısmına eşit şekilde yayıp çok sıkı olmayacak şekilde rulo sarıp istediğiniz genişlikte dilimleyip yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
Hazırladığınız böreklerin her birinin üzerine bir çorba kaşığı soğuk su gezdirip buzdolabında 1 saat bekletin.
Suyunu çekip dinlenen böreklerin üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiştirip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirip servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails