10 Nisan 2020 Cuma

Balkabağı Çorbası




Malzemeler:
-2 dilim kabak
-1 adet havuç
-1 adet patates
-1 adet kuru soğan
-2 diş sarımsak
-1 su bardağı süt
-tuz, kara biber
-su (yaklaşık 1,5 lt)
-zeytinyağı
Hazırlanışı: Kabağını ve patatesi küp, küp doğrayıp yaklaşık 1,5 lt su ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Soğanı ince olacak şekilde doğrayıp sarımsak ve havucu rendeleyin.
Tavaya soğanı koyup zeytinyağında pembeleşene kadar kavurup sarımsak ve havucu ekleyip 2-3 dk kavurup ocaktan alıp yumuşayan sebzelere ekleyip 5 dk kaynatıp blendırdan geçirin.
Hazırladığınız çorbaya süt, kara biber ve tuzu ekleyip bir taşım daha kaynatıp ocaktan alıp üzerine dereotu veya maydonoz ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :) 


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails