30 Mart 2020 Pazartesi

Bulut Pasta



Malzemeler:
-3 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı süt
-1/2 su bardağı yoğurt
-1/2 su bardağı sıvı yağ
-1 su bardağı nişasta (tepeleme)
-1 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-1 su bardağı un (tepeleme)
Kreması İçin:
-2 paket pasta kreması
-2 kutu krema (400 ml)
Islatmak İçin: 1 su bardağı süt
Hazırlanışı: Çırpma kabına şeker ve yumurtaları koyup mikser ile köpürene kadar yaklaşık 10 dk çırpıp kalan malzemeleri ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız karışımı yağlanmış kelepçeli kalıba döküp 175 derecelik fırında pişirip ılımaya bırakın.
Krema için pasta kreması ve kremaları çırpma kabına koyup mikserle koyulaşana kadar çırpın.
(çok katı kıvamlı olursa az miktar soğuk süt ekleyebilirsiniz)
Ilıyan keki kalıptan çıkartıp üst kısmındaki kabaran bombeyi bıçak ile düzleyerek kesin
(kestiğiniz bu kısım ile üzerini süsleyeceksiniz)  ve keki eşit şekilde ortadan ikiye kesin.
Servis tabağına kestiğiniz kekten koyup üzerini süt ile ıslatıp hazırladığınız kremanın yarısından fazlasını sürüp üzerine ikinci keki yerleştirip aynı şekilde her tarafını ıslatıp kalan kremayı eşit şekilde sürün.
Kestiğiniz bombeli kısımdan çıkan keki ufalayarak pastanın üzerine serpiştirip buz dolabında 3-4 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.
(ben 1 poşet toz şanti ve 1 paket pasta kreması kullandım ayrıca 1 çay bardağı da hindistan cevizi ekledim kremaya)


Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails