8 Nisan 2020 Çarşamba
Kuru Soğan Tarator
Malzemeler:
-3 adet kuru soğan
-1 su bardağı süzme yoğurt
-2 diş sarımsak
-2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
-tuz
Üzeri İçin:
-1 adet kırmızı biber
-1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
-2 çorba kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı: Kuru soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında 5 dk soteleyip ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Sarımsakları rendeleyip süzme yoğurda tuz ile birlikte ilave edip pürüzsüzleşene kadar çırpıp soğuyan soğanları ekleyip karıştırın.
Üzeri için kırmızı biberi zavla zarı büyüklüğünde doğrayıp zeytin yağında 2-3 dk soteleyip cevizleri ekleyip 2-3 dk daha kavurduktan sonra ocaktan alın.
Hazırladığınız soğanlı yoğurt karışımını servis tabağına koyup kaşık ile düzleyip üzerine cevizli biberi gezdirip servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder