3 Ocak 2020 Cuma
Tire Köfte
Malzemeler:
-600 gr orta yağlı kıyma
-tuz
Servis İçin:
-tırnak pide
-4 adet domates
-2 çorba kaşığı zeytinyağı
-tuz
Üzeri İçin: tereyağı
Hazırlanışı: Kıymayı derin kab içerisine koyup tuz ile iyice yoğurup ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp uzunlamasına şekil verin.
Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyip zeytinyağı ve tuz ile hafif koyulaşana kadar pişirin.
Tavaya az sıvı yağ koyup köfteleri arkalı önlü pişirin.
Pideleri ister küp küp isterseniz uzunlamasına doğrayıp servis tabağına koyup üzerlerine domates sos gezdirip köfteleri pidelerin üzerlerine koyup kızdırılmış tereyağı gezdirip servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder