,
Malzemeler:
-2 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı ılık su
-1 adet portakal kabuğu rendesi
-1 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-1 su bardağı un (tepeleme)
Kreması İçin:
-2 su bardağı süt
-3 çorba kaşığı toz şeker
-1,5 çorba kaşığı un
-1,5 çorba kaşığı nişasta
-1 paket toz şanti
-1 tatlı kaşığı tereyağı
-1 paket vanilin
Islatmak İçin: 1 çay bardağı portakal suyu
Hazırlanışı:Yumurta ve şekeri köpürene kadar mikserle yaklaşık 10 dk çırpıp malzemeleri sırasıyla ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız karışımı yağlanmış kelepçeli kalıba döküp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirip soğumaya bırakın.
Krema için tencereye şanti ve vanilin hariç tüm malzemeyi koyup orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Pişen muhallebiyi ocaktan alıp ılıyınca vanilin ve toz şantiyi ekleyip mikserle 5 dk çırpın.
Soğuyan keki kalıptan servis tabağına çıkartıp üzerini portakal suyu ile ıslatın.
Hazırladığınız kremayı pastanın üzerine eşit şekilde sürüp buzdolabına koyup 3-4 saat dinlendirdikten sonra istediğiniz gibi süsleyip dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder