24 Ocak 2020 Cuma

Patatesli Kokos Salatasa




Malzemeler:
-6 adet patates
-1/2 demet maydonoz
-1/2 demet dereotu
-1 adet kuru soğan
-tuz, pul biber, kara biber
-zeytinyağı
Üzeri İçin:
-1 adet pancar
-1 su bardağı süzme yoğurt
-2 çorba kaşığı mayonez
-2 diş sarımsak
-tuz
Hazırlanışı: Patatesleri haşlayıp çatal ile ezin.
Soğanları minik, minik doğrayıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurup tuz ve baharatları ekleyip ocaktan alın.
Maydonoz ve dereotunu ince olacak şekilde doğrayın.
Kavrulan soğan ve doğradığınız yeşillikleri patatese ekleyip karıştırıp streç film serilmiş tart kalıbına bastırarak koyun.
Üzeri için pancarı yumuşayıncaya kadar haşlayıp kabuğunu soyup rendeleyip avucunuzla fazla suyunu sıkın.
Sarımsakları rendeleyip yoğurt ve mayonezle birlikte pürüzsüzleşene kadar çırpıp pancarı ekleyip karıştırın.
Servis tabağına tart kalıbındaki patatesi ters çevirerek dikkatlice çıkartıp orta kısmına pancarlı yoğurdu koyup üzerini istediğiniz gibi süsleyip servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails