Malzemeler:
-2 adet yumurta sarısı
-1 çay bardağı yoğurt
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 çay bardağı su
-1 paket kabartma tozu
-1 tatlı kaşığı limon suyu
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un
İçi için: peynir, maydonoz
Arası İçin: 150 gr tereyağı
Üzeri İçin: yumurta sarısı, çörekotu
Hazırlanışı:Derin kab içerisine bir miktar un koyup malzemelerin hepsini ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun.
Hazırladığınız hamuru dinlendirmeden dört eşit bezeye ayırın.
İlk bezeyi açabildiğiniz kadar ince açıp erimiş tereyağının bir kısmını sürün ve ikinci bezeyi de açıp yağlanmış hamurun üzerine eşitlenecek şekilde koyup onuda yağlayıp rulo sarıp buzdolabına koyun.
Diğer iki bezeyide aynı şekilde hazırlayıp rulo sarıp buzdolabında 30 dk dinlendirin.
Peyniri çatal ile ezip ince doğranmış maydonozla karıştırın.
Buzdolabından hamuru çıkartıp birer parmak genişliğinde kesip avucunuzun ortasında yassıltarak inceltip ortasına peynirli harçtan koyup şekil verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiştirin
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder