13 Ocak 2020 Pazartesi

Dankek Pasta



Malzemeler:
-1 paket dankek (ben çikolatalı kullandım)
-1 lt sür
-5 çorba kaşığı toz şeker
-2 çorba kaşığı un
-2 çorba kaşığı nişasta
-1 paket krema
-1 paket bitter çikolata (80 gr)
Islatmak İçin: 
-1 çay bardağı ılık süt
-1 çorba kaşığı toz şeker
Süslemek İçin: hindistancevizi, çilek
Hazırlanışı: Dankek'i istediğiniz büyüklükte doğrayın yada elinizle iri parçalara bölüp orta boy dikdörtgen borcama yerleştirin.
Islatmak için süt ile şekeri karıştırıp keklerin üzerlerine gezdirin.
Tencereye krema ve çikolata hariç tüm malzemeyi koyup orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirip ocaktan alıp kremayı ekleyin ve mikser ile 5 dk çırpıp yarısını keklerin üzerine dökün .
Kalan muhallebiye çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırıp beyaz muhallebinin üzerine döküp kaşık ile düzleyip oda ısısında ılıdıktan sonra buzdolabına koyup soğuyunca üzerine hindistan cevizi serpiştirip çilek ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails