11 Ocak 2020 Cumartesi

Tepside Pratik Kumpir




Malzemeler:
-6 adet patates (haşlanmış)
-1 su bardağı bezelye (haşlanmış)
-1 su bardağı mısır (haşlanmış)
-2 adet havuç
-1 adet kırmızı zeytin
-15-20 adet siyah zeytin (çekirdekleri çıkartılmış)
-15-20 adet biberli zeytin
-5 adet sosis
-2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
-3 çorba kaşığı tereyağı
-tuz
Hazırlanışı:Patatesleri sıcakken ezip 3 kaşık tereyağı, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar ve tuz ile karıştırıp yağlanmış fırın kabına bastırarak yerleştirin.
Havucu tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Kırmızı biberi ve sosisi ince olacak şekilde doğrayıp birlikte 1 çorba kaşığı zeytinyağında 2-3 dk soteleyin.
Bezelye, havuç ve mısırı karıştırıp patatesin üzerine yayıp üzerlerine sotelediğiniz biber ve sosisi onların üzerine  çekirdekleri çıkartılmış ve ikiye kesilmiş siyah zeytin ile ince doğramış biberli zeytini koyup kalan kaşar rendesini serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kaşarlar eriyene kadar pişirip ketçap ve mayonez ile servis yapın.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails