18 Ocak 2020 Cumartesi
Bademli Tahinli Kurabiye
Malzemeler:
-1 su bardağı tahin
-1 su bardağı pudra şeker
-1 su bardağı sıvı yağ
-1 su bardağı badem
-1 paket vanilin
-aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)
Hazırlanışı: Derin kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayıp üzerine çatal ile bastırarak şekil verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kurabiyeleri pişirip soğuyunca servis yapın.
(tarifte kabartma tozu yoktur ve kurabiyeler sıcakken yumuşak oluyor soğudukça sertleşiyor)
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder