5 Ağustos 2019 Pazartesi

Etli Taze Bezelye Yemeği




Malzemeler:
-1/2 kg taze bezelye
-250 gr kuşbaşı et
-1 adet havuç
-1 adet kırmızı biber
-1 adet kuru soğan
-1 çorba kaşığı salça
-tuz, karabiber, pul biber
-zeytinyağı
-sıcak su
Hazırlanışı: Kuş başı etleri tencereye koyup kısık ateşte ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirin.
Kuru soğanı ve kırmızı biberi ince olacak şekilde doğrayıp bol zeytinyağıyla birlikte etlere ekleyip 5 dk kavurup salça ve baharatları ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurup ayıklanıp yıkanmış bezelyeleri ekleyip karıştırın.
Yemeğin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :)  

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails