5 Ağustos 2019 Pazartesi
Etli Taze Bezelye Yemeği
Malzemeler:
-1/2 kg taze bezelye
-250 gr kuşbaşı et
-1 adet havuç
-1 adet kırmızı biber
-1 adet kuru soğan
-1 çorba kaşığı salça
-tuz, karabiber, pul biber
-zeytinyağı
-sıcak su
Hazırlanışı: Kuş başı etleri tencereye koyup kısık ateşte ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirin.
Kuru soğanı ve kırmızı biberi ince olacak şekilde doğrayıp bol zeytinyağıyla birlikte etlere ekleyip 5 dk kavurup salça ve baharatları ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurup ayıklanıp yıkanmış bezelyeleri ekleyip karıştırın.
Yemeğin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirip sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder