31 Temmuz 2019 Çarşamba
Kaymaklı Saray Sarması
Malzemeler:
-1 lt süt
-1,5 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı un
-150 gr tereyağı
-2 paket vanilya
Üzeri İçin: 2 su bardağı hindistancevizi
Arası İçin:
-250 gr kaymak
-ceviz
Hazırlanışı: Tencereye tereyağını koyup eritip unu ekleyip kısık ateşte unun hafif kokusu çıkana kadar kavurup süt ve şekeri ekleyip orta ateşte koyulaşana kadar pişirip ocaktan alın ve vanilinleri ekleyip mikserle 5 dk çırpın.
Fırın tepsisine hindistancevizini boşluk kalmayacak şekilde serpiştirip üzerine hazırladığınız muhallebiyi eşit şekilde yayıp ılıyınca buzdolabına koyup 3-4 saat bekletin.
Kaymayı mikserle 5 dk çırpıp soğuyan tatlının üzerine sürüp istediğiniz ebatlarda dikdörtgen şekilde kesip uc kısımlarına ceviz koyup rulo sarıp servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder