9 Ağustos 2019 Cuma

Nişastalı Pamuk Pasta




Malzemeler:
-4 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı nişasta
-1 çay bardağı süt
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 su bardağı un
-2 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
Islatmak İçin: 1 su bardağı süt
Kreması İçin:
-2 su bardağı süt
-1 adet kutu krema (200ml)
-4 çora kaşığı toz şeker
-4 çorba kaşığı un
-1 paket vanilin
Kakaolu Krema İçin:
-2 su bardağı süt
-4 çorba kaşığı toz şeker
-2 çorba kaşığı kakao
-1 çorba kaşığı nişasta
-1 çorba kaşığı un
-1 paket vanilin
Üzeri İçin: rendelenmiş çikolata
Hazırlanışı: Çırpma kabına yumurta ve şekeri koyup mikserle köpürene kadar yaklaşık 5 dk çırpıp kalan malzemeleri ekleyip karıştırıp yağlanmış büyük dikdörtgen borcama hazırladığınız harcı döküp 150 derecelik fırında pişirin.
Pişen kek ılıyınca üzerine soğuk süt gezdirin.
Çikolatalı krema için tencereye malzemelerin hepsini koyup orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirip kekin üzerine döküp soğumaya bırakın.
Beyaz kreması için tencereye süt, toz şeker ve unu koyup orta ateşte koyulaşana kadar pişirip ocaktan alıp krema ve vanilini ekleyip mikserle 5 dk çırpıp kakaolu kremanın üzerine döküp kaşık ile yayıp oda sıcaklığında ılıdıktan sonra buz dolabına koyup 2-3 saat sonra üzerine rendelenmiş çikolata serpiştirip dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails