26 Ağustos 2019 Pazartesi

Vişneli Kremalı Kup




Malzemeler:
-1 lt süt
-1 su bardağı toz şeker
-1 kutu krema (200 ml)
-2 çorba kaşığı nişasta
-2 çorba kaşığı un
-2 paket vanilin
Vişne Sosu İçin:
-1 kase vişne (çekirdekleri çıkartılmış)
-1/2 su bardağı toz şeker
-1,5 çorba kaşığı nişasta
-1/2 çay bardağı vişne suyu
Hazırlanışı: Tencereye süt, şeker, un ve nişastayı koyup orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Pişen muhallebiye krema ve vanilinleri ekleyip mikserle 5 dk çırpıp servis kuplarına pay edin.
Vişne sos için tencereye nişasta ve vişne suyunu koyup pürüzsüzleşene kadar çırpıp kalan malzemeyi ekleyip orta ateşte kaynayana kadar karıştırıp ocaktan alıp muhallebilerin üzerlerine pay edip oda sıcaklığında ılıdıktan sonra buz dolabına koyup soğuk olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails