7 Ağustos 2019 Çarşamba

Peynirli Dolama Börek




Malzemeler:
-1 adet yumurta
-3 su bardağı ılık süt
-1/2 su bardağı sıvı yağ
-1/2 paket toz maya
-2 çorba kaşığı toz şeker
-1 çorba kaşığı tuz
-aldığı kadar un
Açmak İçin: sıvı yağ
Arası İçin: beyaz peynir, maydonoz
Malzemeler: Derin kab içerisine bir miktar un koyup malzemelerin hepsini ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun.
Peyniri çatal ile ezip maydonozu ince olacak şekilde doğrayıp peynire karıştırın.
Hazırladığınız hamuru dinlendirmeden dört eşit parçaya kesip düz zemin üzerine biraz yağ sürüp elinizi yağlayarak  hamuru açabildiğiniz kadar ince açıp kenarına peynirli harçtan koyup rulo şeklinde sarıp gül böreği şeklinde kendi etrafında dolayarak şekil verin.
İkinci bezeyi de aynı şekilde hazırlayıp diğer böreğe ek olarak dolayıp üzerine susam serpiştirip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirip sıcak olarak servis yapın.
Diğer iki bezeyi de aynı şekilde hazırlayıp pişirin.
(toplam 4 bezeden 2 adet dolama börek çıkıyor)

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails