6 Ağustos 2019 Salı

Etli Pazı Sarması




Malzemeler:
-1/2 kg pazı yaprağı
-300 gr kıyma
-1 su bardağı pirinç
-1 su bardağı bulgur
-3 adet kuru soğan
-3 diş sarımsak
-1 çorba kaşığı biber salçası
-tuz, kara biber, pul biber, kuru nane, reyhan, kimyon
-zeytinyağı
Pişirmek İçin:
-zeytinyağı
-su
Hazırlanışı: Pazı yapraklarını kaynar suya batırıp çıkartarak yumuşatın.
İçi için soğan ve sarımsakları ince olacak şekilde doğrayın.
Pirinç ve bulguru yıkayıp suyunu süzdürün.
Derin kase içerisine kıymayı, yıkanmış bulgurlu pirinci, doğradığınız soğanları, baharatları ve bol zeytinyağını ekleyip karıştırın.
Pazı yapraklarını isteğe bağlı küçülterek hazırladığınız içten koyarak sarın.
Tencereye sardığınız pazıları dizip üzerlerine bolca zeytinyağı gezdirip üzerini geçecek kadar su ekleyin.
Sarmalar pişerken dağılmaması için üzerine dolma taşı veya tabak koyup kısık ateşte ağzı kapalı şekilde yaklaşık 1 saat pişirip 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails