Malzemeler:
-3 adet havuç
-2 adet kabak
-2 adet kırmızı biber
-1 su bardağı mısır (haşlanmış)
-15-20 adet kornişon
-1/2 demet dereotu
-2 diş sarımsak (rendelenmiş)
-2 su bardağı süzme yoğurt
-4 çorba kaşığı mayonez
-1 çay kaşığı kuru nane
-sıvı yağ
Hazırlanışı: Havuç, kabak ve kırmızı biberi jülyen doğrayıp ayrı ayrı tavalarda çok az sıvı yağda yumuşayana kadar kavurup soğumaya bırakın.
Kornişonu julyen dereotunu ince olacak şekilde doğrayın.
Derin kab içerisine yoğurt, mayonez, sarımsak ve kuru naneyi koyup pürüzsüzleşene kadar çırpıp kavrulmuş ve doğranmış sebzeleri yoğurtlu karışıma ekleyip karıştırıp servis tabağına koyup üzerini istediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder