14 Ocak 2019 Pazartesi

Tavuk Burger




Malzemeler:
Ekmeği İçin:
-1 adet yumurta
-1 su bardağı ılık süt
-1 su bardağı ılık su
-1 çay bardağı sıvı yağ
-2 çorba kaşığı şeker
-1 çorba kaşığı tuz
-1 paket toz maya
-aldığı kadar un (yaklaşık 4-5 su bardağı un)
Köftesi İçin:
-4 adet tavuk fileto
-1 adet kuru soğan
-3 çorba kaşığı galeta unu
-1 çay kaşığı köri
-tuz kara biber
Kızartmak İçin:
-galeta unu
-sıvı yağ
Arası İçin:
-marul
-domates
-mor soğan
-salatalık turşusu
-burger peynir
-ketçap mayonez
Üzeri İçin: yumurta sarısı, susam
Hazırlanışı: Hamburger ekmeği için derin bir kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzemeyi sırasıyla ekleyip ele yapışmayan yumuşacık hamur yoğurun.
Hazırladığınız hamurun üzeri kapalı şekilde yaklaşık 1 saat mayalanmasını bekleyin.
Köfte için tavuk ve soğanı küçük doğrayıp rondodan çekip galeta unu ve baharatları ekleyip karıştırıp buz dolabında 30 dk dinlendirin.
Dinlenen hamuru 8 eşit bezeye ayırıp her bir bezeyi yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip 15-20 dk tepside bekletip yumurta sarısı sürüp susam serpiştirip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Dinlenen tavuk köftesini 8 eşit parçaya ayırıp her bir parçayı elinizi hafif ıslatarak yuvarlayarak  yassı şekil verip her tarafını galeta ununa bulayıp  kızgın yağda arkalı önlü pişirin.
Domates, mor soğan ve turşuyu ince olacak sekilde doğrayın.
Pişen ekmeklerin enlemesine ortadan ikiye kesip arasına marul üzerine mor soğan üzerine köfte üzerine peynir üzerine domates üzerine turşu ve üzerine arzuya göre ketçap ve mayonez ile servis yapın.


Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails