26 Ocak 2019 Cumartesi

Kumpir



Malzemeler:
-4 adet büyük boy patates
-1 su bardağı bezelye (haşlanmış)
-1 çay bardağı mısır (haşlanmış)
-15-20 adet kornişon
-1 su bardağı mayonez
Naneli Sos:
-1 kase yoğurt
-1 çorba kaşığı kuru nane
-tuz
Mor Sos:
-1/2 küçük boy mor lahana
-1 kase yoğurt
-tuz
Servis İçin:
-tereyağı
-rendelenmiş kaşar
Üzeri İçin: ketçap
Hazırlanışı: Patatesleri kabuklarını soymadan yıkayıp bir kaç yerinden kürdan batırıp yumuşayıncaya kadar pişirin.
Naneli sos için yoğurt nane ve tuzu karıştırın.
Mor sos için mor lahanayı rendeleyip yoğurt ve tuz ile birlikte karıştırın.
Derin kase içerisine bezelye, mısır ve küçük doğranmış kornişonu koyup mayonezle birlikte karıştırın.
Patatesler fırından çıkınca sıcakken ortadan ikiye kesip kaşık ile orta kısımlarını çıkartmadan ezip 1 tatlı kaşığı tereyağı ve biraz tuz ekleyip iyice karıştırıp bir miktar kaşar rendesi ekleyip hızlı hareketlerle karıştırıp hamur kıvamına getirip üzerine sırayla hazırladığınız soslardan koyup arzuya göre ketçap ile servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails