15 Ocak 2019 Salı

Karnıyarık (derin dondurucudan)



Merhabalar :)
Yazın köyden gelen  bebek patlıcanları fırınlayıp derin dondurucuya koymuştum pişmiş halini de  sizlerle paylaşmak istedim.

Malzemeler:
-6 adet patlıcan
-300 gr kıyma
-1 adet kuru soğan
-2 diş sarımsak
-1 tatlı kaşığı salça
-tuz, kara biber, pul biber, kırmızı toz biber
-zeytinyağı
Sos İçin:
-1 tatlı kaşığı salça
-1 su bardağı su
Üzeri İçin: domates, yeşil biber
Üzerine Sürmek İçin: sıvı yağ
Hazırlanışı:
Patlıcanları alacalı soyup orta kısımlarına bıçak içe çizik atıp üzerlerine bol sıvı yağ sürüp 180 derecelik fırın da 30 dk pişirip soğuyunca kutulara koyup derin dondurucuya koymuştum.

Buzluktan çıkan patlıcanların buzu çözdürün.
Kıymayı tencereye koyup kısık ateşte ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirin.
Soğan ve sarımsağı ince olacak şekilde doğrayıp suyunu çeken kıymaya zeytin yağı ile birlikte ekleyip iyice kavurup salça ve baharatları ekleyip 5 dk kavurup ocaktan alıp ılımaya bırakın.
Buzu çözülen patlıcanların içlerini kıyma ile doldurup borcama yerleştirip üzerlerini dilimlenmiş domates ve biberle süsleyin.
Sos için salça ve suyu karıştırıp karnıyarıkların üzerlerine gezdirip 175 derecelik fırında yaklaşık 30 dk pişirip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails