9 Ocak 2019 Çarşamba

Kavurmalı Pide




Malzemeler:
-1 su bardağı ılık süt
-1/2 su bardağı ılık su
-1/2 çay bardağı sıvı yağ
-1 paket toz maya
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)
İçi İçin:
-1 paket kavurma (400 gr)
-2 adet domates
-pul biber, kara biber
Üzeri İçin: sıvı yağ
Hazırlanışı: Derin kab içerisine unu koyup malzemeleri ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurup 30 dk üzeri kapalı şekilde dinlendirin.
İçi için domateslerin kabuklarını soyup küçük, küçük doğrayıp kavurma ile birlikte tavaya koyup 5 dk kavurup baharatları ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alıp hafif unlu zeminde merdane ile çok fazla inceltmeden açıp ortasına kavurmalı harçtan koyup kenar kısımlarını içe katlayıp pide şekli verin.
Hazırladığınız pideleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip kenarlarına sıvı yap sürüp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails