22 Ocak 2019 Salı
Haluj
Malzemeler:
-1 adet yumurta
-1 su bardağı su
-2,5-3 su bardağı un
-1 tatlı kaşığı tuz
İçi İçin:
-4 adet patates
-1 adet kuru soğan
-tuz, kara biber, kırmızı toz biber
-zeytinyağı
Üzeri İçin:
-200 gr tereyağı
-1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Servis İçin: sarımsaklı yoğurt
Hazırlanışı: Yumurta, su ve tuzu çırpıp unu ekleyip sert kıvamlı hamur yoğurup iki parçaya bölüp 30 dk üzeri kapalı şekilde dinlendirin.
Patateslerin kabuklarını soyup haşlayıp rendeleyin.
Soğanı ince olacak şekilde doğrayıp zeytin yağında pembeleşene kadar kavurup tuz ve baharatları ekleyip ocaktan alıp patateslere ekleyip karıştırın.
Dinlenen hamuru hafif unlu zeminde yufka büyüklüğünde açıp yuvarlak kalıp veya çay bardağı ile kesin.
Kestiğiniz yuvarlak hamurların orta kısımlarına yaklaşık bir tatlı kaşığı patatesli harçtan koyup uc kısmını içe katlayıp kenarlarını üst üste gelecek şekilde kapatın.
Büyük bir tencereye su koyup 1 tatlı kaşığı kadar tuz ekleyip kaynatın.
Kaynayan suya hazırladığınız mantıları atıp ortalama 5-10 dk haşlayıp ocaktan alıp üzerine biraz soğuk su ekleyip suyunu süzdürün.
Üzeri için tereyağını eritip toz biberi ekleyip kavurun.
Servis tabaklarına sıcak mantıyı koyup üzerine tereyağlı sos gezdirip arzuya göre sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder