4 Ocak 2018 Perşembe

Soğuk Tatlı




Malzemeler:
-4 adet yumurta
-1/2 su bardağı toz şeker
-1,5 su bardağı un
-1 paket kabartma tozu
Kreması İçin:
-2 poşet toz şanti
-1 kutu krema (200 ml)
-1 su bardağı soğuk süt
Şerbeti İçin:
-2 su bardağı toz şeker
-2,5 su bardağı su
Üzeri İçin: hindistan cevizi
Hazırlanışı: Şerbet için tencereye su ve şekeri koyup 5 dk kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Tatlı için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıp un ve kabartma tozunu ekleyip yağlı kağıt serilmiş büyük kare borcama hazırladığınız harcı döküp 150 derecelik fırında pişirip soğumaya bırakın.
Toz şantiler, krema ve sütü mikserle çırpın. (kıvamı katı olacak)
Soğuyan keki borcamdan çıkartıp enlemesine ortadan kesin.
Alt taban keki borcama koyup üzerine kremayı sürüp diğer keki kremanın üzerine kapatıp soğuyan şerbeti tatlının üzerine dökün.
Buz dolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerine bolca hindistan cevizi serpiştirip dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails