15 Ocak 2018 Pazartesi

Narlı Çilekli Pasta



Malzemeler:
-2 adet yumurta
-6 çorba kaşığı toz şeker
-1/2 çay bardağı sıvı yağ
-1 küçük kahve fincanı ılık su
-1 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-7 çorba kaşığı un
Kreması İçin: 
-4 su bardağı süt
-4 çorba kaşığı toz şeker
-2 çorba kaşığı nişasta
-2 çorba kaşığı un
-1 paket toz şanti
-1 çorba kaşığı tereyağı
Keki Islatmak İçin: 1 su bardağı soğuk süt
Üzeri İçin:
-1 su bardağı ayıklanmış nar
- paket çilekli bitkisel jöle
Süslemek İçin: çilek
Hazırlanışı: Kek için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıp kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip karıştırıp yağlanmış kelepçeli kalıba döküp 150 derece de pişirip soğumaya bırakın.
Krema için tencereye toz şanti ve tereyağı hariç kalan malzemeleri ekleyip orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirip ocaktan alıp tereyağı ve toz şantiyi ekleyip mikserle 5 dk çırpın.
Soğuyan keki kalıptan çıkartıp servis tabağına koyup tekrar kelepçeli kalıbın çemberini kekin üzerine yerleştirin.
Kekin her tarafını süt ile ıslatıp ortadan ikiye kesilmiş çilekleri kalıbın kenarlarına yerleştirip kremayı kekin üzerine döküp narları kremanın üzerine serpiştirip bitkisel jöleyi arkasındaki tarife göre hazırlayıp narların üzerine dökün
 Pastayı 1 gece dolapta bekletip dikkatlice kek çemberini çıkartıp dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails