30 Ocak 2018 Salı

Fıstıkzade



Malzemeler:
-250gr margarin (oda sıcaklığında)
-2 adet yumurta
-1/2 su bardağı pudra şekeri
-1 su bardağı irmik
-4 çorba kaşığı toz antep fıstığı
-2 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-3-4 su bardağı un
Şerbeti İçin:
-3 su bardağı toz şeker
-3,5 su bardağı su
-1 çay kaşığı limon suyu
Üzeri İçin: toz fıstık
Hazırlanışı:Şerbet için tencereye şeker ve suyu koyup 10 dk kaynatıp limon suyunu ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Derin kab içerisine unu koyup kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip kulak memesinden daha yumuşak kıvamlı hamur olacak şekilde yoğurun.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayarak şekil verip orta kısımlarına parmak batırıp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirin.
Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti döküp şerbetini çeken tatlıların üzerlerini toz fıstık ile süsleyip servis yapın.

Afiyet Olsun :) 


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails