2 Ocak 2018 Salı

Çökelekli El Açması Gözleme



Malzemeler:
-2 su bardağı ılık süt
-1/2 su bardağı sıvı yağ
-1 çorba kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz

-1 paket toz maya
-aldığı kadar un
İçi İçin:
-1 büyük kase çökelek
-2 adet yeşil biber
-1/2 demet maydonoz
-1 çay kaşığı pul biber
-2 çorba kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:Derin kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurup üzerine bez kapatıp 30 dk dinlendirin.
Biberleri ince olacak şekilde doğrayıp zeytinyağın da kavurup pul biberi ekleyip ocaktan alın.
Maydonozu ince,ince doğrayıp peynire kavrulan biberlerle birlikte ekleyip karıştırın.
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alıp hafif unlu zeminde merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açın.
Hazırladığınız çökelekli harçtan açtığınız hamurun yarısına koyup boş kısmını üzerine kapatıp kenarlarına bastırıp kesme ruleti ile kenarlarındaki fazla hamuru kesin.
Hazırladığınız gözlemeyi ısıtılmış teflon tavada arkalı önlü pişirip her iki tarafını tereyağı ile yağlayıp sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails