29 Ocak 2018 Pazartesi

Pırasa Sarması




Malzemeler:
-10 adet kalın pırasa
-200 gr yağsız kıyma
-1 çay bardağı bulgur
-1 su bardağı pirinç
-2 adet kuru soğan
-3-4 diş sarımsak
-1/2 demet maydonoz
-1/2 demet dereotu
-2 çorba kaşığı biber salçası
-2 çorba kaşığı nar ekşisi
-tuz, kara biber, pul biber, kimyon, nane
-zeytinyağı
Pişirmek İçin:
-2 adet limon suyu
-1 çay bardağı zeytin yağı
-sıcak su




Hazırlanışı: Pırasaların beyaz kısımlarına bıçakla ayırmadan boydan çizik atın yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dk haşlayın. (çok fazla haşlamayın sararken yırtılıyor)
Soğan, sarımsak, maydonoz ve dereotunu ince olacak şekilde doğrayın.
Bulgur ve pirinci yıkayıp suyunu süzdürüp derin kaseye koyup doğradığınız sebzeleri ve kalan malzemelerin hepsini ekleyip karıştırın.
Haşladığınız pırasaların katlarını ayırıp düz zemin üzerine koyun ve uc kısımlarına yaklaşık 1 tatlı kaşığı hazırladığınız harçtan koyup muska şeklinde sarın.
Sardığınız pırasaları tencereye koyup üzerlerine limon suyu, zetinyağı gezdirip yaklaşık 2 su bardağı sıcak su koyup kısık ateşte pişirip yaklaşık 1 saat dinlendirip servis yapın.
Ben pırasa sarmasını düdüklü tencerede 15 dk pişirdim

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails