Malzemeler:
-4 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 çay bardağı ılık su
-1 su bardağından iki parmak eksik nişasta
-1 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
Kreması İçin:
-2,5 su bardağı süt
-1 adet yumurta sarısı
-2 çorba kaşığı toz şeker
-1 çorba kaşığı nişasta
-1 çorba kaşığı un
-1 paket vanilin
-1 poşet toz şanti
Islatmak İçin: süt
Arası İçin: çilek, muz
Süslemek İçin: çilek, oreo, gofret, çikolata
Hazırlanışı: Yumurta ve şekeri köpürene kadar yaklaşık 10 dk mikserle çırpıp kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip karıştırın.
Kelepçeli kalıba hazırladığınız harcı döküp 170 derecelik fırında pişirip soğumaya bırakın.
Krema için tencereye vanilin ve toz şanti hariç kalan malzemeleri koyup orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirip ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Soğuyan kremaya toz şanti ve vanilini ekleyip mikserle çırpın.
(kıvamı koyu olursa soğuk süt ekleyebilirsiniz)
Soğuyan keki kalıptan çıkartıp enlemesine ortadan kesin.
İlk keki servis tabağına koyup üzerini süt ile ıslatıp kremanın bir kısmını sürüp üzerine dilimlenmiş muz ve çilek koyup diğer keki meyvelerin üzerine koyup aynı şekilde süt ile ıslatıp kalan kremayı pastanın üzerine ve yanlarına sürün.
Pastanın kenarlarını ve ufalanmış bisküvi kırıkları ile kaplayıp üzerini arzu ettiğiniz gibi süsleyin.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder