24 Şubat 2021 Çarşamba

Kıymalı Bezelye Yemeği


 

Malzemeler:
-200 gr kıyma
-2 su bardağı bezelye
-1 adet havuç
-1 adet patates
-1 adet kırmızı biber
-1 adet kuru soğan
-1 diş sarımsak
-1 çorba kaşığı salça
-kırmızı toz biber, pul biber, kara biber, tuz
-zeytinyağı
-sıcak su
Hazırlanışı: Kıymayı tencereye koyup ağzı kapalı şekilde kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Soğan, biber ve sarımsağı ince olarak şekilde havuç ve patatesi iri olacak şekilde doğrayın.
Pişen kıymaya zeytinyağı soğan, sarımsak ve biberi ekleyip 5 dk kavurup salça ve baharatları ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurup havuç, patates ve bezelyeyi ekleyip 2-3 dk daha kavurduktan sonra yaklaşık 2 su bardağı sıcak suyu ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirip 30 dk dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails